WAT IS FOAM CLAY?

Foam Clay is een zelfhardende boetseerklei die bestaat uit een soort gel met kleine witte balletjes in. Met Foam Clay kan je allerlei voorwerpen decoreren. Foam Clay is zowel geschikt om hout, terracotta (= gebakken klei), papier maché als ook om stof mee te bedekken.

Foam Clay bevat geen giftige materialen en ook geen gluten, waardoor de klei veilig is en al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Foam Clay is niet enkel voor kinderen, ook volwassenen kunnen er prachtige creaties mee maken.

Foam Clay Monster
 

HOE GEBRUIK JE FOAM CLAY?

Je opent een potje en kneed de massa een keertje goed door elkaar zodat de balletjes zich door de gel mengen. Boetseerklei met kleine balletjes, waardoor de textuur simpel en decoratief is voor het bedekken van diverse soorten artikelen. Rol kleine balletjes Foam Clay, druk deze stevig op het item en verdeel evenredig met de vingers. Foam Clay droogt op tot een stevig en hard oppervlak. Als het voorwerp helemaal versierd is, laat je het aan de lucht drogen. De droogtijd varieert afhankelijk van de aangebrachte dikte van Foam Clay.
Dit kan één tot drie dagen zijn. Als de Foam klei droog is, wordt het een soort harde mouche die mooi op zijn plaats blijft.


Foam Clay kan ook worden uitgerold op een plastic vel en laten drogen. Daarna kan een design worden geponst of uitgeknipt. Het design kan vervolgens bevestigd worden met een beetje verse Foam Clay.

FOAM CLAY iS UITGEDROOGD

Berg Foam Clay op in een luchtdichte pot. Als de klei uitdroogt, kneed deze dan goed door met de hand met een beetje water om de elasticiteit terug te krijgen.

 

ASSORTIMENT FOAM CLAY

Foam Clay kan per stuk aangekocht worden. Er is een mogelijkheid om een kleinere hoeveelheid te kopen. Deze word per bestelling voor u klaargemaakt. Verder is er ook een pakket van 6 x 14g met glitter Foam Clay en twee verschillende pakketten van 6 x 14g Foam Clay met metallic kleuren.

FOAM CLAY VERSUS SILK CLAY

Erg leuk om te doen (en met een heel mooi resultaat!) is om Foam Clay en Silk Clay met elkaar te combineren. Silk Clay is een zijdezachte klei die erg soepel is. In tegenstelling tot de Foam Clay bestaat Silk Clay uit een egale massa. 

De werkwijze van Silk Clay is wel hetzelfde als bij Foam Clay. Je kneedt de klei wat en daarna kan je hem tegen een voorwerp (zoals bijvoorbeeld hout of papier-mâché) aan drukken. Ook Silk Clay droogt aan de lucht. Wanneer deze klei droog is, lijkt het op een zachte mouche. 

Tips

  • Maak papier-mache figuren eerst een beetje ruw door er met een vochtige doek overheen te wrijven. Hierdoor blijft de Foam Clay beter plakken.
  • Plak strass stenen of bijvoorbeeld bloemen van vilt op je ondergrond met een klein bolletje Foam Clay. Je hoeft geen lijm te gebruiken.
  • Maak je eigen kleur door de Foam Clay kleuren te mengen.
  • Foam Clay is geschikt voor kinderen vanaf 3 - 4 jaar. 
    23-11-2018 00:00